WheelChair Mafia test route in Berg en Dal

WheelChair Mafia test route in Berg en Dal

23 juni 2021

Bij WheelChair Mafia laten ze graag zien wat er allemaal wél kan als je in een rolstoel zit. Zij gaan bijvoorbeeld zelf graag op pad met hun aankoppelbike of handbike om nieuwe plekken te ontdekken. Zo ontdekten ze pas een Handbike Route in Berg en Dal, vlakbij Nijmegen. Op die route vind je bossen, wijnranken en zeven heuvels. 

De mannen van het platform WheelChair Mafia waren door de gemeente Berg en Dal uitgenodigd om de speciale handbikeroute in die gemeente te komen fietsen. Deze route start en eindigt bij Hotel Erica in Berg en Dal en is 32 kilometer lang. In deze regio glooit het aardig dus je moet wel wat hoogteverschillen overwinnen.

Pittig zonder ondersteuning

De route is daardoor vooral geschikt voor de fanatieke handbikers of als je ondersteuning op je handbike of aankoppelbike hebt. Vooral de beruchte Zevenheuvelenweg is zonder ondersteuning erg pittig, dat hadden de mannen van WheelChair Mafia zelf in ieder geval al ervaren. 

Tocht met uitdaging

Tijdens het handbiken door het Rijk van Nijmegen kun je genieten van de prachtige vergezichten met bossen, heuvels en zelfs wijnranken. En als je even van de route af wil kan dat ook bij verschillende bezienswaardigheden zoals het Afrika Museum, Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis en het Vrijheidsmuseum. Onderweg kom je ook langs verschillende horecagelegenheden die door de WheelChair Mafia gelijk zijn getest op rolstoeltoegankelijkheid. Zij hebben er vijf geteld. De testers noemen de tocht echt een aanrader: “Dus als je nog op zoek bent naar een leuke handbike tocht met uitdaging bezoek dan Berg en Dal.” 

 
Menu