Aangepast sporten

Mensen met een beperking

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen!
Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Sportstimulering Berg en Dal en Uniek Sporten vinden daarom dat sporten voor iedereen belangrijk is, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.

Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sport aanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund die sportaanbod voor mensen met een beperking willen aanbieden, ook worden mensen met een beperking geholpen in het vinden van de juiste sport. Zo worden sporters en sportaanbieders met elkaar in contact gebracht.

In samenwerking met verschillende partners worden er ook (side) events op het gebied van aangepast sporten georganiseerd. Laagdrempeligheid en toegankelijkheid staan hierbij centraal.

Bent u op zoek naar meer informatie over aangepast sporten of financiële ondersteuning? Neem dan contact op met de contactpersoon aangepast sporten Erik Groenen door een mail te sturen naar: e.groenen@unieksporten.nl, of bel: 06-11102945.

Direct al op zoek naar mogelijk sportaanbod, vul hiernaast de sportzoeker in! Of kijk op de website van Uniek Sporten.

Uniek Sporten Uitleen

Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking gratis sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor (jong)volwassenen die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel.

Meer informatie en aanvragen: www.unieksporten.nl/uitleen, of neem contact met Erik Groenen.

Uniek Sporten Hulpmiddelen

De financiering van een sporthulpmiddel zoals een sportrolstoel of prothese is vaak een probleem. Waar moet je zijn voor een vergoeding? En krijg je wel een vergoeding. Zonder (geschikt) sporthulpmiddel is sporten of bewegen voor velen niet mogelijk. Onacceptabel vinden we dat vanuit Uniek Sporten. Daarom hebben we met steun van het ministerie van VWS Uniek Sporten Hulpmiddelen opgezet. Dat biedt ons de mogelijkheid om jou te steunen.

Kom je na een aanvraag bij de WMO, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV geld tekort voor de aanschaf van een sporthulpmiddel, of is je aanvraag afgewezen, dan dien je bij Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag in voor de financiering ervan. In de regel is het zo dat als we een aanvraag goedkeuren, we 85% van het benodigde bedrag toekennen. De overige 15% is je eigen bijdrage met een maximum van 250 euro. Dit bedrag kun je zelf betalen of ophalen met crowdfunden. Crowdfunden kan op ons eigen platform.

Meer informatie en aanvragen: www.unieksporten.nl/hulpmiddelen, of neem contact op met Erik Groenen.

Menu