Uniek Sporten en N.E.C. zetten zich week lang extra in voor aangepast sporten

Uniek Sporten

Uniek Sporten en N.E.C. zetten zich week lang extra in voor aangepast sporten

Er zijn deze week diverse ‘coronaproof’ activiteiten georganiseerd waarbij het aangepast sporten in de regio Nijmegen centraal stond. Sportaanbieders, vrijwilligers, onderwijs en zorginstellingen hebben meegedaan met inspirerende en sportieve activiteiten.

 

Training licht verstandelijke beperking en sporten

De week begon op maandag met een online training van MEE Gelderse Poort over omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking in de sport. Vijf sportaanbieders uit de regio hebben hieraan deelgenomen waarbij zij onder andere via een ‘thuiskit’ hebben kunnen ervaren hoe het is om een licht verstandelijke beperking te hebben.

 

Webinar door de directeur van N.E.C.

Dat vrijwilligers bij sportaanbieders onmisbaar zijn moge duidelijk zijn. Als blijk van waardering is er speciaal voor deze vrijwilligers een exclusieve webinar georganiseerd door N.E.C.-directeur Wilco van Schaik waarbij ‘Leiderschap in het betaald voetbal’ centraal stond. Een leuke en inspirerende avond waarbij dank is uitgesproken voor de inzet die wordt geleverd door de vrijwilligers. Eén van de deelnemers was Frank Engelbart, trainer bij Beuningse Boys Voetbal+: “Het is en blijft toch bijzonder om Wilco van Schaik zo open te horen vertellen over zijn carrière en de dingen die hij meemaakt als directeur van een BVO. Zijn boodschap over leiderschap vond ik erg aansprekend. Met name zijn pleidooi voor ‘aandacht’ is mij uit het hart gegrepen. Zowel zakelijk in mijn werk als in mijn rol als trainer bij Beuningse Boys Voetbal+ is dat van groot belang. Juist voor onze doelgroep is positieve aandacht het mooiste wat we onze voetballers kunnen geven: ‘goed gedaan’ en ‘topper’, dat wil toch iedereen graag horen!”

 

Leerlingen in gesprek met N.E.C.-spelers

Woensdagochtend 09:00 zaten vijf spelers van N.E.C. klaar achter een laptop voor een bijzondere online persconferentie. Niet de pers, maar dit keer waren het leerlingen uit het speciaal onderwijs die vragen op de spelers af mochten vuren. Nathan Robben, docent van Kristallis Aventurijn, geeft enthousiast aan: “mooi om te zien wat de leerlingen wilden weten en dat er alle rust en tijd was om vragen te beantwoorden. De spelers straalden veel enthousiasme uit en het was wat ons betreft een groot succes!”

 

Clinics bij zorginstellingen en woongroepen

Bewoners van zorginstellingen en woongroepen worden door de coronamaatregelen extra hard getroffen. Speciaal voor deze mensen werden er, in samenwerking met Stichting Koprol, een reeks van sport- en beweegclinics georganiseerd op locatie. Op acht locaties in de hele regio Nijmegen, waaronder van Pluryn en Driestroom, worden gedurende drie weken sportlessen aangeboden waarbij bewoners in beweging komen en worden aangemoedigd te blijven bewegen.

 

Foto: Clinic van Stichting Koprol bij locatie van Pluryn:

Menu