Tweede editie Sportcafé: veel kansen en ideeën

Sport

Op 23 november trapte wethouder Erik Weijers de tweede editie van het Sportcafé af. Ditmaal op de prachtige locatie van golfbaan ‘Rijk van Nijmegen’. Een avond die bol stond van de goede ideeën en nieuwe samenwerkingen.

Het thema van dit tweede Sportcafé was: “Kansen voor je club’. Diverse sprekers (o.a. van de golfclub en De Gezonde Sportkantine) gaven goede tips en voorbeelden uit de praktijk om je vereniging levensvatbaar te houden. Zo inspireerde Joke Theunissen van Zwembad de Lubert de aanwezigen om sportactiviteiten in het zwembad te organiseren. ‘Water geeft een heel andere dimensie aan je sport en het zwembad is van ons allemaal’ drukte ze ons op het hart. Joke noemde een paar originele voorbeelden, zoals bijvoorbeeld onderwaterhockey of een watervolleybaltoernooi. Zij wil verenigingen met een goed idee graag helpen om ‘out of the box’ te denken. Het zwembad viert volgend jaar haar 40-jarig bestaan, dus een uitgelezen kans eens iets anders te doen dan anders. Meer weten? Neem contact op via: joke@zwembadgroesbeek.nl

Tevens was het voor de gemeente hét moment om de nieuwe plannen voor 2016 te presenteren: ‘Sportstimulering gemeente Berg en Dal’. De Sportstimulering is vooral bedoeld als ondersteuning van wat verenigingen al doen of nog van plan zijn. Die ondersteuning leveren de medewerkers van Sportteam: zij denken mee en weten waar je bepaalde informatie kunt vinden. Ook hebben zij een website gelanceerd: ‘www.sportstimuleringbergendal.nl’. Op deze site worden alle activiteiten bijeengebracht die te maken hebben met mensen enthousiast krijgen voor sport en bewegen. Sportverenigingen kunnen hun activiteiten aanmelden voor deze website (via het Sportteam) voor een nòg groter bereik. Verder meldde de gemeente dat verenigingen in aanmerking kunnen komen voor de sportstimuleringsbijdrage. Deze bijdrage is bedoeld voor verenigingen die iets extra’s willen doen om mensen aan het bewegen te krijgen. Met name jongeren, senioren of mensen met een beperking. Het Sportteam maakt een (kennismakings)afspraak met de verenigingen die hierin geïnteresseerd zijn, denkt waar nodig mee en adviseert de gemeente naderhand of de bijdrage van toepassing is.

Tijdens de afsluitende brainstormronde over ‘sportstimulering’ wisselden de aanwezige sportverenigingen tips en ervaringen met elkaar uit. Er werd ook goed genetwerkt tussen de verenigingen onderling. Een van de resultaten is dat de volgende editie van het Sportcafé alweer in de maak is. Ditmaal zal Sportclub Werkenrode gastheer zijn. De datum van de derde editie wordt snel bekend gemaakt. Meer informatie?

Neem contact op met het Sportteam: f.roelofs@welzijngroesbeek.nl

Menu