Rondje Millingen

Sport

Sportieve inwijding Gemeente Berg en Dal

MILLINGEN – Het heeft even geduurd, maar per 1 januari was het dan zover: ‘onze’ gemeente Berg en Dal is een feit. Langzamerhand verdwijnen de komborden met onderschrift ‘gemeente Groesbeek’. Misschien voor sommigen even wennen, maar we horen toch echt bij elkaar nu. Het eerste grote evenement in onze nieuwe gemeente is het vertrouwde ‘Rondje Millingen’ op 10 april. Een mooi moment om de sportieve handen ineen te slaan en zo de nieuwe gemeente een flitsende start te geven. Doe je ook mee? De inschrijving is al geopend. Het gezellige hardloopevenement met haar prachtige routes is bovendien aan haar tiende editie toe. Een feestje komt nooit alleen. En als je niet kunt of wilt lopen, kom dan kijken. Het is altijd gezellig voor jong en oud op deze tweede zondag in april.

Het parcours van de 10km loopt zoals elk jaar deels door de Millingerwaard, maar het parcours is veranderd, sneller geworden. “Hier ga je een PR lopen! Met deze afstand kun jezelf steeds blijven uitdagen!”, vertelt Fien Büchner van de organisatie. “Een ervaren loper weet dat je de afstand nooit moet onderschatten. De eerste kilometers loop je op de dijk, op een verharde weg, daarna ga je door de Millingerwaard, heerlijk in de natuur, langs Galloway runderen en wilde paarden, hoe leuk is dat! En als het je eerste tien kilometer is, waar kun je die dan beter doen dan tijdens dit prachtige rondje door dit alom gewaardeerde natuurgebied.”

De 5 km voert grotendeels over de Waaldijk met zicht op de rivier en de Millingerwaard. Rondje Millingen heeft met deze routes de mooiste hardlooprondjes van onze provincie.

Naast de 5 en 10 km worden er ook kinderloopjes gehouden. Fien vervolgt: “We hebben de afstanden voor onze jonge lopers verlaagd, zodat het voor alle kinderen een plezier is om mee te doen. Er is keuze uit twee afstanden: 500 en 1000 meter. De kids rennen gezellig door het dorp, onder aanmoediging van familie en vrienden. Deze jonge sporters betalen een kleine bijdrage voor hun deelname. En: iedereen is een winnaar en wordt beloond met een medaille!

Voor-inschrijven kan tot 7 april 24.00 uur. Dit is goedkoper en je ontloopt de drukte op de wedstrijddag. Voor-inschrijvers kunnen hun startnummer en chip vóór de start ophalen bij het inschrijfbureau. Na-inschrijving kan tot 15 minuten voor de start van elk onderdeel. Ga voor alle informatie en inschrijven naar www.loopgroepooijpolder.nl en klik op ‘rondje millingen’.

Menu