Uitnodiging Walking Basketball bij JoyM

Ouderen

Uitnodiging Walking Basketball bij JoyM

Met deze brief willen wij de interesse peilen voor Walking Basketball in Sportcentrum Malden. Samen met de gemeente biedt JoyM de kans om op een doordeweekse ochtend of middag te bewegen met een basketbal.

Wat is Walking Basketball?
Walking Basketball is een variant van basketbal, waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met een originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar we richten ons voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Hierbij staan gezond en fit blijven én gezelligheid vóór en na de training centraal.
In onze gemeente zijn er inmiddels ook andere sporten, zoals tennis en voetbal, waar volgens dit principe 55 plussers met plezier bewegen.

Hoe ziet een Old Stars Walking Basketball ochtend eruit?
We komen vanaf half tien samen in de kantine en drinken een kopje koffie of thee. Rond 10.00 uur kleden we ons om, dames en heren gescheiden. Als je liever thuis de sportkleding aantrekt kan dat natuurlijk ook. Daarna gaan we de zaal in. Na een warming up zonder bal doen we wat oefeningen met bal en vervolgens een partijtje. De “training” staat onder leiding van een gediplomeerde basketbaltrainer met Walking Basketball vaardigheden. Na een uurtje eindigen we met een cooling down, al dan niet omkleden en tijd voor de nababbel met een drankje. Ruim vóór twaalf uur zetten we er een punt achter.

Interesse?
Graag horen we of je wil deelnemen aan Walking Basketball in Malden. Je kunt een van ons bellen of een email sturen. Zodra we voldoende deelnemers hebben overleggen we over een geschikte ochtend/middag en de startdatum. De eerste paar keer is gratis om te kijken of het je bevalt.
Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we in juli starten of na de zomer afhankelijk van de deelnemers.

Met sportieve groet,

Dorien Vrolijks, beweegcoach gemeente Heumen
T: 0652683116
E: dvrolijks@heumen.nl

Peter Soethoudt, trainer
T: 0627178169
E: p.soethoudt@hetnet.nl

Menu