Rolstoelsport in Wijchen

Ouderen
Anderhalf jaar geleden heeft Jos Migo Rolstoelsport Arcus in Wijchen opgestart!
Iedere donderdagavond wordt er onder professionele begeleiding van 19.30u tot 21.00u gesport vanuit de rolstoel.
Alle sporten die in een rolstoel te beoefenen zijn komen hierbij aanbod. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de groep worden keuzes gemaakt.
 
“We zijn begonnen met een gemengde groep; dus jong, oud, man, vrouw en sportniveaus door elkaar. Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe leden.
Wie weet ontstaan er in de toekomst dan meerdere groepen, zodat niveau en interesses gebundeld kunnen worden. Wij merken wel dat de drempel om in een rolstoel te gaan sporten nog hoog is, maar hopen dit te kunnen doorbreken.”
 
Je hoeft niet dagelijks rolstoelafhankelijk te zijn om lid te worden van Rolstoelsport Arcus. Je moet natuurlijk wel in een rolstoel willen sporten!
Belangrijk is dat je over voldoende handfunctie beschikt, want we sporten niet in elektrische, maar in handbewogen rolstoelen. Verder denken wij niet in beperkingen, maar in mogelijkheden.
Er zijn een aantal sportrolstoelen aanwezig om uit te proberen of sporten in een rolstoel iets voor je is. De eerste twee maanden kun je op proef meerollen!
 
Is deelnemen aan een reguliere sport geen optie meer, kom dan eens kijken bij Rolstoelsport Arcus! “Of je nu sportief bent of niet, vaker vanuit je rolstoel hebt gesport of nog nooit, iedereen is welkom om bij ons mee te komen doen.”
 
Om een indruk te krijgen van de sportgroep is er een promotiefilmpje gemaakt. Deze is terug te vinden op de Facebookpagina Rolstoelsport Arcus
Rolstoelsport Arcus is een onderdeel van Volleybalvereniging Trivos Wijchen.
 
Voor meer informatie, neem contact op met Jos Migo
·         Tel: 06 22042629
·         E-mail: migojosm190@gmail.com
Menu