Lezing en fittest ouderen (28 september en 3 oktober)

Ouderen

Lezing en Fittest voor ouderen

 

Op maandag 28 september om 19.30 uur organiseren diverse sportorganisaties uit Berg en Dal samen met sportstimulering Berg en Dal interessante lezingen voor 55 plussers in het Protestantse kerkje in Groesbeek. Expert op het gebied van Bewegen voor Ouderen professor Marcel Olde Rikkert geeft een voordracht over “De rijkdom van bewegen voor het bewegende brein” en fysiotherapeut Jasper Huberts geeft een uiteenzetting over “De kracht van spieren”. De avond wordt geopend door wethouder Annelies Visser

Aansluitend geeft Marian Schijf, beweegcoach senioren, een overzicht van de beweegmogelijkheden die aangeboden worden in dit project.

De lezingen krijgen een vervolg op zaterdag 3 oktober in sporthal Heuvelland waar senioren tussen 9.30 en 16.00 uur een fittest kunnen ondergaan. Deze test geeft inzicht in de lichamelijke fitheid en bestaat onder meer uit het meten van de bloeddruk en BMI (het gewicht in verhouding tot lichaamslengte). Daarnaast wordt de balans, lenigheid, conditie, reactie, coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht getest.

Na afloop van de test is een gesprek mogelijk met een sport- beweegadviseur om de resultaten door te spreken en om te kijken naar de best passende sport- en beweegactiviteit. De test wordt afgenomen door vrijwilligers en experts van de organiserende organisaties.

Mensen die enthousiast geworden zijn en willen gaan deelnemen aan introductielessen fitness bij Anytime, tennisvereniging Groesbeek, zwembad de Lubert en Kwiek Actieve leefstijl. Op deze manier kan de best passende activiteit gekozen worden.

 

In de afgelopen maanden is het nut van een “gezond” lichaam en samen bewegen veel in het nieuws geweest. Een beetje conditie krijgen en bijhouden in een sociale setting vormen een veilige en goede basis voor goed en gezond ouder worden.

 

Vanwege de beperkte ruimte is aanmelden vooraf noodzakelijk.

Graag z.s.m. aanmelden voor de lezing op 28 september. en/of de fittest op 3 oktober en/of voor de introductielessen. Uw aanmelding kunt u sturen naar: kwiekal@kpnmail.nl.

I.v.m. de Corona-beperkingen, denk aan bezetting tijdens de lezing en fittesten, geven wij voorrang aan belangstellenden die zich voor alle 3 de onderdelen opgeven. Aan de lezing en de fittest zijn geen kosten verbonden.

Voor eventuele aanvullende vragen kunt u contact opnemen met Marian Schijf, beweegcoach senioren, telefoon 06-13260571.

Na aanmelding wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen

 

Menu