Programma Nationale Sportweek 16 t/m 25 september 2022

Algemeen, NSW

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek!

In heel Nederland organiseren gemeenten, sportbedrijven en sportclubs activiteiten om jou op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen, zo ook in gemeente Berg en Dal.

Tijdens deze week staan diverse activiteiten voor verschillende leeftijden/ doelgroepen op het programma. Onderstaand vindt u een overzicht van de activiteiten die plaatsvinden in gemeente Berg en Dal. Dit overzicht zal in de komende weken nog verder aangevuld worden.

Activiteiten verspreid over de week

Openstellen activiteiten door sport- en beweegaanbieders

Tijdens de Nationale Sportweek stelt een aantal sport- en beweegaanbieders haar activiteiten open zodat u vrijblijvend kennis kunt komen maken. In de komende weken kunt u hier terugvinden om welke sport- en beweegaanbieders het gaat (wordt nog verder aangevuld).

Kwiek Actieve Leefstijl – Senioren: In gemeente Berg en Dal kunnen senioren tijdens deze week aansluiten bij één of meerdere activiteiten vanuit Kwiek Actieve Leefstijl. Voor een totaaloverzicht van mogelijke activiteiten kunt u hier het programma van Berg en Dal laag (Berg en Dal – Beek – Ooij – Millingen) en het programma van Berg en Dal hoog (Groesbeek) vanuit Kwiek terugvinden. Heeft u vragen over de activiteiten van Kwiek Actieve Leefstijl dan kunt u ook altijd rechtstreeks contact opnemen via: a.zaat@upcmail.nl of 06-21505523.

Voetbalvereniging De Treffers in Groesbeek – alle leeftijden: wil je meer weten over deze voetbalvereniging of een gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met voorzitter Theo Jochoms via: vz.detreffers@gmail.com

TV De Oorsprong in Beek – alle leeftijden: wil je meer weten over deze tennisvereniging of een gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met voorzitter Hans van Dijck via: 06-11004305

TV Groesbeek – alle leeftijden: wil je meer weten over deze tennisvereniging of een gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met voorzitter Frans Geurts via: 06-46094639

Volleybalvereniging Switch ’87 in Millingen – jeugd 4-12 jaar: Open Volleybaltraining op zaterdag 17 september en zaterdag 1 oktober. (voor tijden en locatie zie hieronder ‘activiteiten per dag’). TAC@switch87.nl

Volleybalvereniging Ikaros in Groesbeek – alle leeftijden: wil je meer weten over deze volleybalvereniging of een gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met het secretariaat via: secretariaat@ikaros.nl of bel naar 06-2360993.

Basisschool kinderen maken kennis met rolstoelsporten : tijdens de gymlessen van de groepen 7 en 8 van verschillende basisscholen komen de gymlessen in het teken te staan van rolstoelsporten. Dankzij het beschikbaar stellen van sportrolstoelen door Stichting Koprol, krijgen deze kinderen de ervaring hoe het is om rolstoelgebonden te zijn en hoe dat is om mee te sporten.

 

Activiteiten per dag

Open Volleybaltraining en Volleybalspeeltuin op zaterdag 17 september en zaterdag 1 oktober

Op zaterdag 17 september 2022 en zaterdag 1 oktober 2022 organiseert sportvereniging Switch ’87 een open volleybaltraining voor alle kinderen tot 12 jaar uit Millingen, Kekerdom, Leuth en omgeving. Als je eens wilt uitproberen of volleybal iets voor jou is, maar ook als je al lid bent van Switch, ben je van harte welkom op deze dagen. Dit jaar is er ook een speciale training voor de allerjongste kinderen. De “Volleybal-speeltuin” voor kinderen vanaf 4 jaar. Plaats: Sporthal De Duffelt Millingen aan de Rijn Tijd: 9.15 – 10.15 uur Volleybal-speeltuin: 4 – 5 jaar Open training: 6 – 12 jaar.

Vooraf even aanmelden is wel handig. Dan weet de trainer hoeveel enthousiaste kinderen er ongeveer komen. Voor aanmelding en/of vragen, stuur een mailtje naar tac@switch87.nl.

TeamNL Korfbal trekt deze en volgende week het land in. Op 20 en 21 september doet het Nederlands team Ooij aan.

Op 20 en 21 september is TeamNL Korfbal te gast bij SVO uit Ooij. Op dinsdagavond speelt de selectie van Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode tegen een regionale selectie, op woensdag zijn er clinics voor de basisschooljeugd en de jeugdploegen van SVO.

woensdag 21 september worden er van 10 – 12 uur clinics gegeven door spelers TEAM NL aan de basisscholieren van basisschool Op Weg in Ooij en basisschool ’t Bijenveld in Leuth

Van 13 – 15 uur is er een training voor jeugdspelers van korfbalverenigingen in de regio (Odio, De Horst, etc.).

10@10 challenge in het basisonderwijs op woensdag 21 september

Op woensdag 21 september vindt om 10 uur de 10@10 Challenge plaats. Met sporters van TeamNL brengen we alle basisschoolleerlingen uit Berg en Dal in beweging tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Dit organiseren we in samenwerking met stichting SPOG en SPO Condor. Zo ontdekken de leerlingen in 10 minuten 10 verschillende sporten. Want hoe leuk is het om samen te sporten met deze topsporters die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt!

Meer informatie over de 10@10 challenge is te vinden via deze link.

Kick-off Sjors Sportief & Creatief op donderdag 22 september

In gemeente Berg en Dal zorgen Sportstimulering Berg en Dal en Sjors Sportief & Sjors Creatief er elk jaar voor dat basisschoolleerlingen kennismaken met een zo breed mogelijk sport- en cultuuraanbod bij hen in de buurt.

Ieder schooljaar worden de nieuwe Sjors boekjes tijdens de Kick-off in de Nationale Sportweek uitgedeeld aan alle gezinnen in de gemeente Berg en Dal. Dit boekje staat boordevol laagdrempelige sport- en cultuuractiviteiten. Dit jaar vindt de kick-off plaats op donderdag 22 september. Op deze dag wordt de KICK OFF verzorgd op de school van de tekenwinnaar. De tekenwinnaar van dit schooljaar is Maud Blom van basisschool ’t Bijenveld in Leuth.

Kijk op de website voor de vele activiteiten die er in de gemeente Berg en Dal aangeboden worden. Heeft u vragen over Sjors Sportief, neem dan contact op met Loesan van Teeffelen-Bottema via: loesan.bottema@fortewelzijn.nl

Vitaal-Zuid Run op zondag 25 september

Op 25 september vindt op en rond sportpark Zuid een gezellige stratenrun voor jong en oud plaats. De te lopen afstanden variëren van 500 meter voor de kleinsten, tot 10 kilometer voor 15 jaar en ouder. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Kika, het fonds dat onderzoek doet naar kinderkanker.

Voor meer informatie en wijze van aanmelden: klik hier

Heeft u vragen over de activiteiten of wilt u een activiteit aanmelden?

Heeft u vragen over de bovenstaande activiteiten? Of wilt u wellicht een extra activiteit aanmelden voor op het programma? Neem dan gerust contact op met Sportstimulering Berg en Dal via: info@sportstimuleringbergendal.nl.

Laten we er gezamenlijk een sportieve en gezellige week van maken!

Menu