Waterbasketbal in zwembad “De Lubert” is gestart!!

Zaterdag 9 januari is Aqua Novio in zwembad “de Lubert” in Groesbeek gestart met waterbasketbal voor mensen met een beperking.
Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met Sportstimulering Berg en dal, zwembad de Lubert en Uniek Sporten regio Nijmegen. De eerste training was een succes. De training wordt begeleid door zwemtrainers met ervaring in het begeleiden van mensen met een beperking.

Aqua Novio wil sporten binnen hun vereniging voor alle doelgroepen toegankelijk maken.
“Het is de ambitie van onze club om ons sportaanbod toegankelijk te maken voor iedereen! Waterbasketbal is een relatief nieuwe sport die snel groeit. Er zijn al verschillende sportaanbieders actief in een speciaal gevormde competitie. Waterpolo is niet voor iedereen weggelegd, maar het mooie aan waterbasketbal is dat iedereen mee kan doen (lichamelijke en/of verstandelijke beperking)”, aldus bestuurslid Eric Gabriël van de afdeling Waterpolo Aqua-Novio

Dit initiatief is mede met financiële steun van de gemeente Berg en Dal tot stand gekomen. Volgens wethouder Weijers van de gemeente Berg en Dal is dit; ‘een heel goed voorbeeld van sportstimulering. Zeker ook omdat het zich richt op mensen met een beperking.’ Ook het feit dat bij de realisering van dit initiatief gebruik wordt gemaakt van zwembad de Lubert juicht hij toe.

Mocht u interesse hebben!!!. De eerste zes introductietrainingen zijn gratis. Voor meer informatie of voor aanmelden kan via waterpolo@gabriel.nl. – 06 53 37 16 77. De trainingen vinden plaats in zwembad “de Lubert” Cranenburgsestraat 23c in Groesbeek . telnr. 024-3971448 op zaterdagochten van 11.15-12.00 uur

Menu