Samen voor sportiviteit & respect!

Beste sportliefhebber !

Heel graag vestigen wij jouw aandacht op een nieuw initiatief wat binnen onze zwemvereniging in januari zal starten. De afdeling Waterpolo van Aqua-Novio ’94 Nijmegen heeft als ambitie om de sport aangepast aan te bieden. Hiervoor is het Waterbasketbal ontwikkeld. Er zijn reeds verenigingen actief die competitie en kampioenschappen spelen. Wij gaan ons daarbij aansluiten!

Wat is waterbasketbal?

Waterbasketbal is de eerste teamsport in het water voor mensen met een beperking. Het is een combinatie tussen waterpolo en basketbal. Je mag met 2 handen vangen en gooien en er is geen onderling contact zoals bij waterpolo. De doelen of baskets drijven op het water. Een doelpunt maak je door de bal in het net te gooien!

Voor wie is waterbasketbal?

Waterbasketbal is bedoeld voor iedereen met een lichamelijke- en/of geestelijke beperking, chronisch zieke mensen en voor mensen die revalideren na een ernstige ziekte. De enige eis voor deelname is dat je kunt zwemmen, minimaal een diploma A hebt, en boven de 18 jaar bent.

Waterbasketbal is een teamsport waar van alles in zit ! Techniek, tactiek en een bal. Het is ook nog eens gezond en een sport waarin weinig blessures voorkomen. Het bevorderd de gezondheid en het is een ontzettend fijne vrijetijdsbesteding waar je bovendien nieuwe contacten legt.

Interesse?

Begin januari willen wij starten met een kennismakingspilot van 6 trainingen. In verband met carnaval gaat dat door tot eind februari. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Bij voldoende belangstelling gaan we verder van maart tot aan de vakantieperiode. Je wordt dan voor deze periode lid van de vereniging. De contributie bedraagt € 200,= per jaar.
In juni wordt duidelijk of wij de activiteit voort kunnen zetten. Wij gaan er van uit dat dit lukt. Dan word het lidmaatschap voortgezet en starten we na de zomervakantie met deelname aan competitie.

Kortom: het proberen waard !! Kijk eventueel eerst nog eens wat filmpjes op youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=waterbasketbal !

Bij interesse mail je de volgende gegevens naar waterpolo@gabriel.nl, Naam, geboortedatum, telefoonnummer, e- mail, contactpersoon. Wij nemen dan contact met je op.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie bel dan gerust met Eric Gabriel, 06 – 53 37 16 77

Ken jij (meer) mensen die het leuk zouden vinden waterbasketbal eens te proberen geef hun gegevens ook zeker door!

Leuk als jij straks mee doet ! Tot snel !

Menu