Lancering Sport- en Beweegakkoord Berg en Dal 2.0

SAVE THE DATE

Beste genodigde,

Op woensdagavond 25 oktober 2023 organiseren het sportteam van Sportstimulering Berg en Dal, gemeente Berg en Dal en de regiegroep van het Sportakkoord de lancering van het Sport- en Beweegakkoord 2.0. Deze bijeenkomst is voor bestuurders en trainers/begeleiders van sportverenigingen, commerciële sportaanbieders en andere geïnteresseerde organisaties uit de gemeente Berg en Dal. De bijeenkomst zal worden geopend door wethouder sport, Erik Weijers.

Tijd:         19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie:  Golfbaan Rijk van Nijmegen, Postweg 17, 6561 KJ in Groesbeek (route)

Klik hier om direct aan te melden!

Vernieuwd Sportakkoord

Eind 2020 is er een Berg en Dals Sport- en beweegakkoord op­geleverd en is er een regiegroep samengesteld welke gezamenlijk de voortgang van het akkoord bewaken. Bij het akkoord zijn vele organisaties vanuit sport, zorg, onder­wijs en welzijn betrokken. De afgelopen jaren heeft de regiegroep met velen van jullie samengewerkt aan de ambities en zijn er heel veel mooie initiatieven mogelijk gemaakt.

Nu gaan we een tweede periode in met een vernieuwd Berg en Dals Sport- en Beweegakkoord. Met dit vernieuwde Sport- en Beweegakkoord bouwen we voort op het Sport- en Beweegakkoord van de afgelopen jaren. De ambities waaraan we willen werken zijn nog steeds actueel en vragen onze aandacht. Een aantal accenten zijn verlegd en een geheel nieuw thema is toegevoegd aan het nieuwe akkoord.

Positieve sportcultuur: samen voor sportplezier

Vanuit de behoefte en bij ons gevoelde noodzaak is er ook één nieuw thema toegevoegd aan het akkoord: namelijk: Positieve sportcultuur, samen voor sportplezier.

Gastspreker Astrid van de Griendt, expert sociale Veiligheid Sport NOC*NSF zal een inspiratiesessie verzorgen over sociale veiligheid tijdens deze avond:

  • Je hoort er bijna dagelijks over op radio en tv, grensoverschrijdend gedrag (in de sport). Maar wat is dat nu eigenlijk?
  • Hoe zorgen we ervoor dat onze leden zich prettig voelen en met plezier op onze vereniging komen? Sporten moet leuk, veilig, eerlijk en zorgeloos zijn!

Dit kunnen we alleen bereiken door met elkaar samen te werken. Ieders rol is hierin belangrijk! Deze workshop geeft je inzicht in sociale veiligheid en handvatten hoe je zelf met dit onderwerp aan de slag kunt gaan.

Het programma

19:00 – 19:30 uur: Inloop

19:30 – 19:35 uur: Opening door wethouder Erik Weijers

19:35 – 20:05 uur: Presentatie sport- en beweegakkoord 2.0

20:05 – 20:15 uur: Korte pauze

20:15 – 21:15 uur: Inspiratiesessie ‘sociale veiligheid’, door Astrid van de Griendt

21:15 – 21:30 uur: Plenaire afsluiting

21:30 – 22:00 uur: Borrel

Aanmelden

Wacht niet en meld je nu aan door het formulier hieronder in te vullen.

Wij kijken er naar uit jullie te mogen begroeten op woensdagavond 25 oktober!


Ik kom naar de lancering van het Sport- en Beweegakkoord Berg en Dal 2.0:

    Menu