UITNODIGING online inspiratiesessie ‘Gezonde Sportomgeving’ op donderdagavond 3 juni

Uitnodiging voor online  inspiratiesessie ‘Gezonde Sportomgeving’

Is het eigenlijk niet logisch om je als club in te zetten voor een gezonde sportomgeving? Sport heeft een bijzondere rol in het stimuleren van een gezonde leefstijl, sporten leidt al tot een toename van gezondheid. Dus waarom niet ook een prettige plek waar je lekker kunt eten, waar geen overmatig alcohol wordt gedronken en je geen last hebt van rook. Een plek waar aan jongeren het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag.

Vanuit het Lokaal Sportakkoord zijn aan de hand van ingezonden wensen en behoeften een aantal services aangevraagd. Sportstimulering Berg en Dal nodigt jullie in de maand juni graag uit voor de inspiratiesessie ‘Gezonde Sportomgeving’. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst geeft docent Joke Davio de inzichten waarom dit voor een sportvereniging relevant is en hoe je dit kunt realiseren.

De online sessie vindt plaats op: 

Datum:            donderdag 3 juni 2021

Tijd:                 19.30-21.00 uur

Locatie:           Online (na aanmelding krijg je een hyperlink toegestuurd, inclusief bijbehorende uitleg, waarmee je toegang krijgt tot de online sessie).

Docent:           Joke Davio

 

Programma

Aan bod komt:

  • het belang van alcoholbeleid;
  • streven naar een rookvrije club;
  • mogelijkheid bieden van meer gezonde keuzes qua eten en drinken.

Met de nadruk op: wat vind je als club belangrijk? Hoe pak je dit aan? Hoe zorg je ervoor dat iedereen in de club meewerkt?

 

Waarom meedoen en wat levert het op?

Tijdens de Inspiratiesessie:

  • gaan we in op jouw vragen voor jouw vereniging m.b.t. een gezonde sportomgeving;
  • ontdek je het belang, waarom het ook voor de vereniging relevant is;
  • leer je wat je concreet kunt beïnvloeden en hoe je dit kunt aanpakken;
  • ontmoet je bestuurders van andere verenigingen en ontdek je wat zij hierin tegenkomen;
  • leer je hoe je om kunt gaan met weerstanden;
  • krijg je praktische tips om te starten en vol te houden (borging);
  • krijg je een kosteloos coaching aanbod (via Team:Fit) om jouw vereniging vanuit kennis en begeleiding op deze onderwerpen verder te brengen.

 

Aanmelden

Opgeven kan nog vóór vrijdag 28 mei door een mail te sturen naar Loesan van Teeffelen-Bottema: loesan.bottema@fortewelzijn.nl.

Stimuleer binnen de vereniging vooral meerdere personen (b.v. vanuit bestuur, ‘barcommissie’ en/of kantinemedewerker) om zich in te schrijven. Op die manier wordt de opgedane kennis binnen de vereniging beter geborgd.

Wij hopen jullie allen (online) te zien op deze inspirerende en bovenal leerzame inspiratiesessie! Mochten er nog aanvullende vragen zijn, bel of mail dan gerust met Loesan: 06-57195618.

 

Menu