Volleybalclinics door Switch’87

Jeugd

Volleybalclinics voor de basisscholen van Kekerdom, Leuth en Millingen.

Op dinsdag 6 september zijn de volleybalclinics van start gegaan bij de basisscholen van Kekerdom en Leuth. Eind september volgen de clinics voor de St Martinusschool in Millingen. In de komende weken krijgen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 tijdens de reguliere gymlessen gedurende drie sessies les in volleybal om zich voor te bereiden op het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi van Switch ’87. De clinics worden georganiseerd door het Buurtsportcoachproject van Switch ’87 dat uitgevoerd wordt met ondersteuning van de Gemeente Berg en Dal en de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo).

De kinderen kunnen zelf een team samen stellen om in te schrijven voor het schoolvolleybaltoernooi dat in de Herfstvakantie wordt gehouden op dinsdag 25 oktober in Sporthal De Duffelt. De winnaars kunnen vervolgens mee doen met het provinciale toernooi in het voorjaar van 2017 en de winnaars daarvan kunnen deelnemen aan het landelijke toernooi in mei 2017. In 2016 was een team van de Martinusschool heel succesvol en behaalde de 2e plaats van het landelijke toernooi.

In 2015 hebben we genoten van de WK Beachvolleybal én het EK Volleybal Dames! Ook afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen lieten de Nederlandse topteams zien dat ze bij de wereldtop behoren. Dankzij deze topevents zijn er veel mogelijkheden voor sportstimulering en veel kansen om het volleybal een enorme boost te geven! Dat doet de Nevobo met de campagne Join Volleybal.

Bij Switch ’87 krijgen de (jeugd)leden alle mogelijkheden om zich te ontwikkelen op het gebied van volleybal, talenten kunnen mee doen aan regionale trainingen en dat werpt zijn vruchten af: Verschillende speelsters zijn doorgestroomd naar de nationale top en maken zelfs deel uit van Jong Oranje. Meer weten? Kijk op www.switch87.nl, www.volleybal.nl/join en Join!

Menu