Beweegmarkt sporthal Heuvelland

Jeugd

Beweegmarkt:

Zaterdag 6 oktober 2018 worden er in sporthal Heuvelland veel (nieuwe)beweegvormen gepresenteerd voor senioren vanaf is 50 jaar. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur ben je welkom om te kijken en/of ook om mee te doen aan de velen vor- men van bewegen. Neem en paar sportschoenen mee, zodat je direct mee kunt doen. Liever niet meedoen? Kom dan kijken en beslis later of je een van de vormen gaat proberen.

Demo’s en meedoe- sessies:

Testen en meten: een test voor senioren waarin er op 10 punten wordt getest en gemeten hoe jouw conditie ervoor staat op dat moment. Deze test duurt ongeveer 1 uur en na afloop krijg je van een adviseur een beweegadvies mee.

Disq training, de nieuwe buiten beweeg -activiteit waar je met een gordel om de heupen waaruit snoeren lopen die via enkelgordels en vervolgens aan de handen verbonden zijn zodat oefeningen en loopvormen met weerstand gedaan kunnen worden. Een revolutie in het bewegen vanuit de schaatssport, ook bekend als de uitvinding van Wendy van Dijk. Deze buitenactiviteit wordt in de markt gezet door studenten van de HAN.

Dynamic tennis meedoen of kijken om te zien of dit een beweegvorm voor jou is? Dynamic tennis wordt gespeeld met een klein racket, een speciale bal, over een tennisnet, op een badmintonveld met de regels van tafeltennis. Een dynamisch voor het reactievermogen en conditie.

Qi Gong, komt vanuit de oosterse geneeswijze en is heilzaam voor de gezondheid, rustige bewegingen die goed zijn voor lijf en geest en zorgt voor veel energie.

Old Stars een voetbalvorm voor senioren, lekker pingelen en voetballen, lopend, niet hoger spelend dan de heup, geen sliding meer, en op een klein veld. De voetbalvariant voor de senior met toekomst! Een student van de ROC leert jou alle regels. Voor deze proeftraining, waarin iedereen mee kan doen wordt de zaal vrijgemaakt 15.00 tot 16.00 uur.

Bewegen op muziek, sport en spel, dé wekelijkse vorm van bewegen die mateloos populair is in Berg en Dal. In veel zalen en buurthuizen op velen diverse met mooie materialen gegeven. Bewegen op muziek is een activiteit in Berg en Dal, gezellige en goed voor het lijf.

Valpreventie: dé angst voor de senior: vallen en niet meer omhoog komen waardoor je de regie op het leven ver- liest. Hier is iets aan te doen! Er is een parcours aanwezig waarop je kunt oefenen. Kom meedoen, kijken en luisteren naar de docent die de valpreventie-lessen In Balans geeft. Deze cursus, waarin je leert hoe je een val kan voorkomen en hoe je de spieren versterkt zodat je minder snel de balans verliest, wordt dit najaar weer gegeven in Berg en Dal.

Presentaties:
Presentatie van de Nierstichting met interessante stellingen over het gebruik van zout! Zout is schadelijk en niet goed voor onze gezondheid. Kom luisteren wat de Nierstichting hierover te zeggen heeft.

Presentatie over “Goed Gevoed Ouder Worden”; dat wil toch iedereen? Bij het ouder worden is een goede voe- ding, samen met beweging belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Misschien merkt u dat minder ver kunt lopen dan voorheen, of dat u meer moeite krijgt met de dagelijkse activiteiten? Dit kan te maken hebben met uw voeding. Want als eten moeilijker wordt, kan dat leiden tot tekorten en uiteindelijk ondervoeding. Maar wat is nu goed voeding? “Goed Gevoed Ouder worden” is voor iedere senior belangrijk wordt verzorgd door Mariëlle Claasen, diëtiste van Baseline voedingsadviesburo

Kortom: kom 6 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur naar Sporthal Heuvelland en kom kijken naar nieuwe en bestaande uitdagingen van Kwiek Actieve Leefstijl, de verenging die dit jaar 10 jaar bestaat, en in alle kernen van Berg en Dal te vinden is. Er wordt gewerkt op drie niveaus.

Je bent welkom, de kantine is open en er is naast bewegen muziek en veel gezelligheid en de kantine is open voor een kopje koffie.

page2image3691648page2image3706624

Menu