27ste Internationale Bosbesjestocht 2019

Jeugd

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei organiseert wsv “De Bosbesjes” haar 27ste Bosbesjestocht. De routes bestaan uit de afstanden 5-10-15-20-25-30-35-40 km.

Startbureau: Verenigingsgebouw “De Sleutel” Bredeweg 71, 6562 DC te Groesbeek.

Inschrijfgeld: Met beloning € 4.50 (medaille of cijfertje) Zonder beloning € 3.50. Leden van de KWBN krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 1.00 korting. Op het startbureau kunt u contant, of met pin betalen. Het telefoonnummer hiervan is 024-3974181 en alleen op beide wandeldagen bereikbaar. Voor meer inlichtingen: info@bosbesjes.nlof bellen naar 024-3972911 (bereikbaar tussen 19.00 en 21.00 uur. Website is: www.bosbesjes.nl 

De routes gaan bijna allemaal grotendeels door het mooie en heuvelachtige Duitse Reichswald, waar nog veel wild in voorkomt zoals herten en wilde zwijnen. Met wat geluk zie je ze met eigen ogen. Ook de sporen hiervan zijn aan te treffen. Ook lopen de routes door natuurreservaat “De Bruuk” waar nog veel bijzondere plantensoorten voorkomen die elders in Nederland zijn verdwenen.

Voor de inwendige mens zijn er diverse rustposten in het Reichswald, waar u kunt genieten van koffie of thee, soep of een broodje worst. Ook zijn er bij de meeste rustposten toiletten aanwezig. De grotere afstanden vanaf 25 km komen ook bij de rustplaats van de burgerschutzenverein in het Duitse Schottheide.

De bosbesjestocht is een prima training voor o.a. de Nijmeegse 4-daagse wandelaars, alsmede ook voor de recreatieve sporter die een dagje uit wil. Welkom zijn ook de Nordic Walking lopers. Dus al met al reden genoeg om op 4 en/of 5 mei mee te doen aan alweer de 27ste Internationale Bosbesjestocht.

Nabij het startbureau is er voldoende parkeergelegenheid. Parkeren kost € 2.00 per auto. Wij vragen u hiervan gebruik te maken s.v.p. Het is niet toegestaan uw auto langs de weg te parkeren, hier geldt dan ook een parkeerverbod. 

De organisatie wenst u allen succes en natuurlijk veel wandelplezier. 

Menu