Vitaliteitsmarkt Berg en Dal

Op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 16.00 uur is er een “Vitaliteitsmarkt” in het Dorpshuis Kerstendal. Daar vindt u informatie, ontmoeting en activiteiten. Demonstraties, fittesten, de kans om te proeven aan bewegen en ontmoeten in eigen kern. Alles mag niets hoeft deze dag, ontmoeten staat centraal.

Daarnaast is er een prachtige tafel die die dag samen met de inwoners voorzien wordt van mozaïek en na voltooiing bij de huiskamer een plekje krijgt. Opgeven om …mee te helpen bij het mozaïeken kan via onderstaand formulier/link.

Tijdens deze dag is er de mogelijkheid voor 50-plussers om gratis hun fitheid te meten. De test neemt iets meer dan een uur in beslag en na afloop neem je direct de resultaten samen met een beweegadvies mee naar huis. Je hoeft voor deze test geen topsporter te zijn, de test is voor iedereen te doen. Gemeten wordt o.a. bloeddruk, lengte, gewicht BMI, kracht armen en benen, balans, reactievermogen en coordinatie en natuurlijk de conditie.

Lezing Prof. Dr. Marcel Olde Rikkert: ‘Gezonde geest in een gezond lichaam’ Voorafgaande aan deze Vitaliteitsmarkt is er een lezing op maandag 8 mei om 20.00 uur in de Tuinzaal van Groot berg en Dal door Prof. Dr. Marcel Olde Rikkert (hoogleraar geriatrie van de Radboud Universiteit). Hij verteld over een “gezonde geest in een gezond lichaam” en wat en welke positieve rol bewegen en ontmoeten daarbij kan spelen.
Na afloop van deze bijeenkomst kunt u desgewenst nog informatie krijgen en opgeven voor de fittest op 13 mei.

Opgeven voor de lezing en/of fittest: Huis aan huis zijn inschrijfformulieren verspreid maar het kan ook via www.kerstendal.nl onder het kopje vitaliteitsdag. Als u deel wil nemen aan de test, of mee wil helpen bij de mozaiek, dan kunt u dit invullen en inleveren vóór 10 mei. Inleveren kan in Dorpshuis Kerstendal en bij huisartsenpraktijk Berg & Dal.

Heeft u zich nog niet aangemeld? Doe dat dan alsnog via bovenstaande mogelijkheden.

Voor verdere vragen bel: Petra Kregting 06 53764809

Menu