UITNODIGING: Sportcafé Berg en Dal 13 april 2022

UITNODIGING SPORTCAFÉ

Beste genodigde,

Op woensdagavond 13 april 2022 organiseert Sportstimulering Berg en Dal het Sportcafé voor alle sport- en beweegaanbieders, geïnteresseerde organisaties en partners uit de gemeente Berg en Dal.

Zie onderaan de uitnodiging meer informatie over de onderwerpen van deze avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

U kunt zich tot en met maandag 11 april opgeven door een mail te sturen naar: loesan.bottema@fortewelzijn.nl.  Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van deelname. Stuur dit bericht gerust door naar andere leden binnen uw bestuur/vereniging/organisatie, want iedereen is welkom.

Uitleg ‘Taakie’

Uitleg thematafels

Vitale Sportaanbieders

Sport- en beweegaanbieders zijn onmisbaar in de gemeente Berg en Dal. Een groot deel van onze inwoners sport bij een sportaanbieder, waar men elkaar ontmoet en door te sporten werkt aan de gezondheid.

Graag willen we met jullie in gesprek over welke uitdagingen jullie als sport- en beweegaanbieder tegenkomen en waar jullie ondersteuningsbehoefte ligt: vrijwilligers, ledenbinding, individualisering of een ander onderwerp? Wat hebben jullie nodig en welke kansen biedt het Lokaal Sportakkoord in deze? Denk jij met ons mee?

Vaardig in bewegen

Goed leren bewegen vraagt om juiste begeleiding en een afwisselend aanbod van sportactiviteiten. Sportaanbieders zijn hierin onmisbaar. Met hun aanbod van sport- en beweegactiviteiten en deskundige begeleiding spelen zij een belangrijke rol. Een voorwaarde voor succes, om een actieve leefstijl bij kinderen te stimuleren, is het betrekken van ouders en goede samenwerking tussen onderwijs en sportaanbieders. Wat ​kunnen we in de gemeente Berg en Dal nog doen om dit nog beter voor elkaar te krijgen. 

Duurzame Sportomgeving

Hoewel onmisbaar vergt een goede sportinfrastructuur meer dan enkel goede sportaccommodaties of sportvelden. Het is daar waar we wonen, werken en leven dat we uitgedaagd willen worden om in beweging te komen. Met straten, parken en pleinen die uitdagen tot sport, bewegen, spelen en ontmoeten.

We zijn benieuwd wat jullie ideeën zijn bij de inrichting van de openbare ruimte, schoolpleinen, speelplekken en sportaccommodaties en gaan graag in gesprek over hoe we die ideeën samen kunnen realiseren. 

Inclusief Sporten

Hoe bereik je kwetsbare doelgroepen? Ongeacht leeftijd, lichamelijke en geestelijke conditie, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie. Wil jij hierover meedenken en bevorderen dat in de gemeente Berg en Dal niemand buitenspel staat? Sluit je dan aan bij de gesprekstafel ‘Inclusief Sporten’.

 

Wij, het sportteam van Sportstimulering Berg en Dal, kijken er naar uit u te mogen begroeten tijdens het Sportcafé.  

 

Mochten er nog aanvullende vragen zijn, bel of mail dan gerust:

Buurtsportcoach Loesan van Teeffelen-Bottema, tel: 06-57195618 of mail naar loesan.bottema@fortewelzijn.nl

 

 

Menu