Thema avond: Gedrag (g)een probleem!

Geen categorie

Op 3 oktober, van 19:00 uur tot 21:30 uur, organiseren Special Heroes, stg. MEE en Uniek Sporten een thema avond gedrag (g)een probleem! De bijeenkomst zal plaatsvinden in sporthal Overasselt aan de Ewijkseweg 11, 6611 AG Overasselt. Bent u trainer, coach of vrijwilliger en werkt u met mensen die bijzonder gedrag vertonen? En wilt u graag meer weten? Meldt u zich dan snel aan.

Een kind met autisme of gedragsproblematiek voelt zich vaak onbegrepen, wordt ten onrechte in een G-team ingedeeld of wordt aan zijn lot overgelaten in een regulier team. Vaak haken deze sporters dan ook op jonge leeftijd af in sport. Terwijl juist zij zoveel baat hebben bij de inspirerende kracht van sport- en bewegen.

Workshops

Er worden een tweetal workshops aangeboden, namelijk: workshop 1, praktische workshop gedrag (g)een probleem of workshop 2, het beleving circuit. U maakt vooraf een keuze voor een van de workshops. Hieronder worden beiden workshops nader toegelicht.

Workshop 1: praktische workshop gedrag (g)een probleem

Het is vaak een hele kluif om deze doelgroep van de juiste begeleiding te voorzien. Het is bijna een natuurlijke reactie om uit je slof te schieten wanneer een speler/ster voor de zoveelste keer niet oplet. Maar hoe is dit gedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop “Gedrag (g)een probleem!” Deze workshop wordt gegeven door Arjan Pruim en vakleerkrachten van cluster 4 scholen. Allen experts op het gebied van omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Het wordt een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden.

Workshop 2: het Autisme beleving circuit

Het Autisme Belevingscircuit is een workshop bestaande uit 10 opdrachten. Elke opdracht in dit circuit probeert je een autistische ervaring te laten opdoen, steeds gekoppeld aan een tip voor autismevriendelijkheid. Het ABC is ontworpen om op een speelse manier kennis te maken met de manier waarop mensen met een autisme spectrum stoornis in het leven staan. Hoe kunnen we autisme beter begrijpen als we het zelf niet eerst voelen? Hoe zou het zijn om vast te lopen omdat concrete communicatie ontbreekt? Hoe zou mislukken voelen omdat er te veel prikkels in één keer binnenkomen? Laat je misleiden door jouw zintuigen, ontdek wat kan en niet kan. Het ABC maakt dat je mensen met ASS beter leert begrijpen.

Wél opgeven, geen entreekosten

Wilt u bij deze themabijeenkomst aanwezig zijn? Schrijf u dan in bij Marjolein Peeters via m.peeters@unieksporten.nl. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

new-logo

Menu