Renske Hendriks Best Zittende Manege Ruiter van Hippisch Centrum Groesbeek 2018

Zondag 29 april hield manege Hippisch Centrum Groesbeek de selectiewedstrijd voor de FNRS / KNHS Zitcompetitie. Na een sportieve strijd werd Renske Hendriks (uit Nijmegen Noord) uitgeroepen tot Best Zittende Manege Ruiter van Hippisch Centrum Groesbeek 2018.

Renske en haar mederuiters van manege Hippisch Centrum Groesbeek gaan nu door naar de Regiofinale in Zwolle volgende maand.

Een goede, onafhankelijke zit  is de basis van veilig en goed paardrijden. Je krijgt hierdoor als ruiter meer vertrouwen in het paard en een betere controle over je paard. Of je nu dressuur wilt rijden,  springen of genieten van een buitenrit. Ook voor het paard is een stabiele, in balans zittende ruiter veel prettiger. Daarom is de FNRS / KNHS Zitcompetitie in het leven geroepen om de best zittende manegeruiters van Nederland te selecteren.

Manege Hippisch Centrum Groesbeek biedt verschillende ruiteropleidingen aan voor zowel  recreatieruiters als sportruiters van jong tot oud. Renske Hendriks heeft deze titel behaald onder begeleiding van senior instructeur paardrijden Jolien van Ballegooijen. Jolien is als houding- en zitspecialist verantwoordelijk voor de opleiding van de ruiters.

Hippisch Centrum Groesbeek, Cranenburgsestraat 67 te Groesbeek
www.hippischcentrumgroesbeek.nl

Menu