Judovereniging Groesbeek apetrots op talenten

Geen categorie

Zaterdag 11 maart jl was het Nederlands Kampioenschap voor judoka’s jonger dan 15 jaar. In een volgepakt Topsportcentrum in Tilburg kwamen enkele judoka’s uit Groesbeek en één uit Berg en Dal op de mat.

Renske Wekking (-44 kg) en Jennifer Kolvenbach (-40 kg) wisten de finale te halen. Beiden gingen onderuit, maar bleven met een dikke zilveren plak achter.

Kim Wijers (-48 kg) en Mirthe van Kerkhof (-36 kg) verloren beiden na Golden Score hun halve finale. Knap herstel was er in de strijd om het brons, zowel Kim als Mirthe wisten deze strijd te winnen. Voor Mirthe is het de tweede opeenvolgende medaille op een NK.

Kwalificatie voor het NK moest worden afgedwongen via het Districtskampioenschap. Het is echt ongekend dat er drie medailles naar Groesbeek gaan en 1 naar Berg en Dal. Deelname aan een NK is al een topprestatie op zich, laat staan het winnen van een medaille. Een resultaat waar wij als vereniging wederom erg trots op mogen zijn!

De jongens uit Groesbeek hebben het iets minder gedaan, Marco van Doorn is na 4 partijen afgehaakt voor de medailles en Robin Kuijpers kon naar 2 wedstrijden naar huis. Wellicht hebben ze toch een goed gevoel over gehouden van deze dag en kunnen ze terug zien op toch iets unieks; nl meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Menu