Hippisch Centrum Groesbeek levert de Bestzittende Manegeruiter van Nederland

Geen categorie

Hippisch Centrum Groesbeek levert de Bestzittende Manegeruiter van Nederland

Zaterdag 10 september 2016 was de halve finale én de finale van de FNRS / KNHS Zitcompetitie tijdens Horse Event op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Na een spannende finale is Ineke Wolswijk (uit Nijmegen) van manege Hippisch Centrum Groesbeek uitgeroepen tot Bestzittende Manegeruiter van Nederland.

Nadat de drie ruiters (cat. 18+) van manege Hippisch Centrum Groesbeek dit voorjaar al een geweldige prestatie neer hadden gezet op de Regiofinale in Zwolle door alle drie in de prijzen te vallen met een eerste, tweede en vijfde plaats, mochten de twee beste ruiters begin september door naar de Kwartfinale in Rosmalen.

Ook in de Kwartfinale presteerden de ruiters zeer goed door een tweede en een zevende plaats te behalen. De beste ruiters van de Kwartfinales mochten door naar de Halve Finale gehouden tijdens het landelijke paarden evenement Horse Event in Ermelo. Dezelfde dag streden de winnaars van de halve finale in een spectaculaire finale om de titel Best zittende Manegeruiter van Nederland.

Een goede, onafhankelijke zit is de basis van veilig en goed paardrijden. Je krijgt hierdoor als ruiter meer vertrouwen in het paard en een betere controle over je paard. Of je nu dressuur wilt rijden, springen of genieten van een buitenrit. Ook voor het paard is een stabiele, in balans zittende ruiter veel prettiger. Daarom is de FNRS / KNHS Zitcompetitie in het leven geroepen om de best zittende manegeruiters van Nederland te selecteren.

Manege Hippisch Centrum Groesbeek biedt verschillende ruiteropleidingen aan voor zowel recreatieruiters als sportruiters van jong tot oud. Ineke Wolswijk heeft deze titel behaald onder begeleiding van senior instructeur paardrijden Jolien van Ballegooijen. Jolien is als zit- en houdingspecialist verantwoordelijk voor de opleiding van de ruiters.

Hippisch Centrum Groesbeek, Cranenburgsestraat 67 te Groesbeek www.hippischcentrumgroesbeek.nlpaardensport_hcg

Menu