Euregio toernooi 2018

Geen categorie

Op zondag 19 augustus 2018 werd voor de 24e keer het Euregio Toernooi gespeeld. Er waren 21 equipes van 3 spelers (tripletten) uit de gehele EU-regio gekomen naar het buitenspeelterrein in Beek. Annelies Visser, wethouder van onder andere sportzaken, opende het toernooi met een welkomstwoord en geworpen boule. Vervolgens werden 3 voorronden gespeeld. Na deze ronden werd de tussenstand opgemaakt. Een eervolle vermelding voor Jürgen, Renate en Torsten (Niersbouler Bouleverein): alle wedstrijden gewonnen, maar te laag doelsaldo voor een finaleplaats.

De strijd om de derde plaats ging tussen Erwin Wellhausen, Hans Schoenmakers en Robert Lourens van BCK Kleve en Anke Thissen, Thomas Thissen en Stefan Thissen van Boulefreunde Pont. De Klevenaren misten schotkracht, direct nam Pont de leiding en stond deze niet meer af: 13-3.

De finale werd gespeeld tussen Karl-Heinz Ingenlauf, Heino Pesch en Christian Heckmann van Boulefreunde Pont en Thomas Glittenberg, Aukje Beumer en Sandra Glittenberg van PC Montferland. Montferland nam de leiding tot 10-1. Toen kwam Pont terug tot 12-11. Aukje benutte haar tweede matchpoint: 13-11.

De beker van het Euregio Petanque Toernooi 2018 ging dus naar Montferland. Alle finalisten kregen een verrassingspakket, geschonken door Plusmarkt Nico de Witt. Het Euregiotoernooi werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Euregio Rijn-Waal.

Een uitgebreid verslag met foto’s en misschien zelfs filmmateriaal staat op de Kabelkrant van Omroep Berg en Dal. Ook Herman Leensen heeft professionele foto’s gemaakt, die binnenkort te zien zijn op Hermanleensen.nl.

Menu