Dutch Open Espoir (Open NK Judo)

Geen categorie

Afgelopen weekend is het Dutch Open Espoir (Open NK) in Eindhoven geweest, na het Nederlands Kampioenschap het meest prestigieuze toernooi op de wedstrijdkalender. Hier loopt de hele Nederlandse top, maar ook uit tal van landen de nationale selectie. Ik heb judoka’s gezien uit Zweden, Denemarken, Italië, Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Griekenland, Hongarije, Brazilië, Portugal, Roemenië en Oekraïne. Schitterend judo op het allerhoogste niveau.

En hier lopen dan tussen: Marit en Mirthe van Kerkhof, Swen Peek, Nick Wijers, Kim Wijers en Robin Kuijpers. Allen uit Groesbeek. Ooit begonnen bij onze vereniging. Marit won er zaterdag drie, verloor er twee. Overtrof zichzelf. Nick werd keurig 9e in een poule met ruim 100 judoka’s. Robin verloor zijn wedstrijd om het brons en werd 5de. Swen verloor de eerste partij en moest naar huis.
Zondag de dames jonger dan 15 jaar. Brons voor Kim Wijers en zilver voor Mirthe! Dat lijkt normaal, maar dat is het zeker niet. Één partij winnen is al knap, laat staan het podium halen. Twee meiden uit ons dorp die een medaille halen. En dan hebben we onze topper Geke van de Berg ook nog.

We hebben er als vereniging nu weinig aan. Maar ze zijn wel allemaal ergens gestart. En dat is bij ons. Dus ergens doen we iets ontzettend goed. Zoveel toppers voortbrengen is geen ABC’tje. Dus we mogen echt weer trots zijn.
Michiel van Kerkhof
Judovereniging Groesbeek

Menu