Bewegen met peuters in Millingen aan de Rijn

Geen categorie

Bewegen met peuters op kinderdagverblijf De Kinderkorf en Peuteropvang Engel en Bengel  in Millingen aan de Rijn

Bewegen is niet alleen belangrijk om gezond te blijven. Kinderen worden door bewegen ook handiger en leniger, leren beter om gaan met elkaar en krijgen meer zelfvertrouwen, zelfinzicht en zelfbeheersing.

Met de peuters van Kinderdagverblijf De Kinderkorf en Peuteropvang Engel en Bengel in Millingen aan de Rijn zijn we veel in beweging. In juni hebben de peuters hun eigen wandel5daagse gelopen waarbij dagelijks een route in de buurt van de locatie werd gelopen. Afgesloten werd de 5daagse met een heuse medaille. Naast dit soort, jaarlijks terugkerende, evenementen plannen we op onze locatie veel andere activiteiten waarbij bewegen centraal staat. Te denken valt aan een uitgezet parcours waarbij de peuters in kleine groepjes en onder begeleiding over evenwichtsbalken lopen, van hoepel naar hoepel springen, via obstakels naar een eindpunt lopen en klimmen en afdalen.

Of een activiteit waarbij we de peuters uitdagen tot het spelen met ballen; rollen van de één naar de ander, ballen van diverse groottes en divers materiaal, ballen onderhands en bovenhands gooien.

Na de zomervakantie zullen we op de donderdagochtend speciale beweegactiviteiten aanbieden aan onze peuters (individueel, in kleine groepjes of met de hele groep). Na een bepaalde periode zal het dagdeel wijzigen zodat ook andere peuters van  het kinderdagverblijf en de peuteropvang kunnen genieten van deze extra aandacht voor bewegen onder begeleiding van Anouk.

Bent u geen klant van Humankind kinderopvang- en ontwikkeling, maar wilt u toch (een keer) met uw peuter deelnemen, stuur ons dan even een bericht via kdvkinderkorf@humankind.nlovv beweegstimulering Anouk.

Menu