Vitaal ouder worden! Lezing door Ester Bertholet

Algemeen

Kwiek Actieve Leefstijl organiseert op dinsdag 19 september in verenigingsgebouw De Sleutel in Breedeweg een informatieavond over vitaal ouder worden. De lezing wordt gepresenteerd door arts en specialist in de ouderenzorg mevrouw Ester Bertholet. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Ontvangst met koffie. Aanvang lezing 19.30 uur. Einde rond 21.00 uur.

Dr. Bertholet heeft een zelfstandige praktijk ouderengeneeskunde  opgericht in Velp en Arnhem. Ze ondersteunt huisartsen in deze praktijk door de diagnostiek en begeleiding van ouderen met heel ingewikkelde problemen tijdelijk over te nemen.  Verder heeft ze het boek geschreven “Vitaal ouder worden is zo gek nog niet, de complete gids om gezond te blijven”. Het boek is tot stand gekomen samen met 170 ouderen en 65 collega artsen. In het boek worden medische zaken besproken (van duizeligheid tot hartklachten), de meest gebruikte medicijnen, maar ook waar je op let als je nieuwe schoenen koopt en wat het betekent om meer alleen te zijn. Vele aspecten uit het boek zullen tijdens de lezing aan de orde komen. We kunnen bijvoorbeeld veel meer invloed uitoefenen op de manier waarop we ouder worden dan de meesten van ons zich realiseren. Ook is er aandacht voor natuurvolkeren en wordt geleerd over de leefwijze van onze voorouders. Een interessant thema voor alle senioren in de gemeente Berg en Dal.

Naar aanleiding van de lezing worden op een later tijdstip ook twee fittesten voor senioren georganiseerd in Groesbeek en Beek. De lezing is gratis en de fittesten zijn voor iedere inwoner van Berg en Dal toegankelijk.

Mensen die de lezing willen bezoeken kunnen zich opgeven vóór 16 september door een mail te sturen naar kwiekal@kpnmail.nl

Menu