Liever bewegen dan moe

Voor volwassenen die moeilijk in beweging komen, last hebben van negatieve gedachten en piekeren organiseert Pro Persona Connect de training ‘Liever bewegen dan moe’ vanaf woensdagochtend 6 september in Berg en Dal. Onverklaarbare lichamelijke klachten kunnen ook een reden zijn om deel te nemen.

In beweging blijven is er belangrijk, want hoe minder mensen bewegen, hoe grijzer het leven lijkt. Ook kan een inactief leven leiden tot somberheidsklachten. Om meer energie te krijgen, zal men in beweging moeten komen. Letterlijk en figuurlijk. De training Liever bewegen dan moe helpt mensen hun stoel uit te komen en laat ze ervaren dat doen energiek maakt.

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2 uur op woensdag 6 + 13 + 20 + 27 september en 5 + 22 + 15 oktober 2023 van 10.00-12.00 uur in Berg en Dal. Elke bijeenkomst begint met een voorlichting over telkens een ander gezondheidsthema. Een preventiewerker van Pro Persona Connect verzorgt de voorlichtingen over onder ander stress, piekeren, en beter slapen, en een diëtist verzorgt twee bijeenkomsten over voedingsgewoonten. In het tweede gedeelte van elke bijeenkomst verzorgt een beweegdocent een sportles.

Geïnteresseerde inwoners van de gemeente Berg en Dal kunnen zich aanmelden via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl. Vooraf zal er een kennismaking zijn met de preventiewerker. Deelname is gratis.

Er is geen officiële verwijzing nodig.

 

 

 

Menu