Lancering ‘meer beweging op de consultatiebureaus’ gemeente Berg en Dal

Vanuit subsidie van het Lokaal Preventie Akkoord Berg en Dal, zijn alle consultatiebureaus in onze gemeente door de GGD aangepast om jonge kinderen (en hun ouders/verzorgers) te stimuleren om meer te bewegen. Onder het mom: “jong geleerd is oud gedaan” wordt het jonge kind op een beweegstimulerend consultatiebureau uitgedaagd om te bewegen. Ook komt daar het gesprek met ouders en verzorgers over het belang van bewegen makkelijker op gang.

Kom je binnen dan merk en zie je dat bewegen belangrijk, leuk en eenvoudig is. Ieder consultatiebureau is anders ingericht. Zo zijn er bijvoorbeeld vloerstickers met patronen die kinderen springend kunnen volgen. Wandspeelgoed om staand te spelen. Een wandspiegel met beweegoefeningen en een dobbelsteen die aangeeft welke beweging je moet maken. Ook zijn er muurstickers boven de aankleedkussens met beweegoefeningen voor baby’s.

 Naast de nieuwe inrichting is samen met Sportstimulering Berg en Dal het beweeg- en speelaanbod voor kinderen van 0 tot 4 jaar in kaart gebracht. Er is een flyer ontwikkeld en het aanbod is terug te vinden op de website van Sportstimulering Berg en Dal.
kijk hier voor het overzicht.

 

Menu