Gratis zomercongres voor vrijwilligers op zaterdag 15 juni

Beste Vrijwilliger(s),

Niet lang geleden is er een Save the Date gestuurd voor het gratis Zomercongres voor Vrijwilligers. Het wordt een dag vol leren, inspiratie en heel veel plezier!

Graag informeer ik jullie over de koffiemomenten die op het programma staan. Je hoeft nog geen keuze te maken, dat doen we pas op de dag zelf. Op deze manier heb je de kans om met anderen te overleggen welke koffiemomenten jullie willen bijwonen. Door je te verdelen over de workshops, kunnen jullie later samen delen welke nieuwe inzichten jullie hebben opgedaan. Zo kunnen jullie elkaar binnen jullie club, stichting of organisatie weer inspireren.

Bij binnenkomst kies je twee koffiemomenten uit. Het laatste koffiemoment is een workshop van Jaap Bressers en deze is voor iedereen toegankelijk. Daar hoef je je bij binnenkomst niet apart voor op te geven.

De koffiemomenten die plaatvinden tijdens het zomercongres:

 1. Jonge Knallers: Frisse Wind in Bestuursfuncties!           
  Veel organisaties vinden het lastig om jonge(re) bestuursleden te vinden. Bij korfbalvereniging ODIO in Millingen bestaat het bestuur uit acht twintigers. Een aantal van hen komt vertellen waarom ze voor het bestuur gekozen hebben, wat ze er leuk aan vinden en welke uitdagingen ze tegenkomen. Door te luisteren naar hun ervaringen kunnen andere bestuursleden wellicht nieuwe ideeën krijgen voor het aantrekken van jonge bestuursleden.
 2. Klaar voor Actie: Vrijwilligers Werven met Succes
  Laat je inspireren door Carien van de Blijwilliger, die ons meeneemt naar een vernieuwende aanpak voor het werven van vrijwilligers. Ben je wel op de juiste plek te zoeken? Gebruik je het juiste kanaal? En stel je wel de juiste vraag? Ontdek hoe je op een creatieve en effectieve manier vrijwilligers kunt vinden. Kom en leer van haar expertise!
 3. Maak Indrukwekkende Posters en Kaartjes met Canva!
  Je ziet tegenwoordig overal de meest prachtige posters hangen en de leukste kaartjes vallen op je deurmat. Denk je dat die gemaakt zijn door dure professionals? Think again! Ook jij kunt dit, en nog op een heel eenvoudige manier. Pak je laptop erbij en leer hoe je met het gratis programma Canva een poster of kaartje maakt voor jouw activiteit of organisatie. Het is makkelijker dan je denkt!
 4. Vrijwilligers vanuit Startplekken in Actie!   
  Overal worden vrijwilligers gezocht voor allerlei taken. Heb je er weleens aan gedacht iemand een Startplek te geven bij jouw organisatie? Een Startplek is een plek waar mensen vrijwilligerswerk doen met behoudt van uitkering. Het Groene Hart in Groesbeek vertelt ons hoe goed dit kan werken. Ze hebben zelfs al iemand vanuit een Startplek als vaste vrijwilliger aangenomen. Ben je benieuwd welke talenten mensen via een Startplek kunnen toevoegen aan jouw organisatie? Kom dan naar ons koffiemoment!
 5. Grenzeloos Toegewijd: Verantwoordelijkheden in Vrijwilligerswerk           
  Vaak vragen vrijwilligers zich af waar hun verantwoordelijkheden precies eindigen. Wat is het verschil tussen vrijwilligerswerk en betaald werk? En als er iets fout gaat, wie staat er dan achter mij? Krijg ik genoeg ondersteuning tijdens mijn vrijwilligerswerk, en door wie? Deze vragen en zorgen brengen we ter sprake tijdens ons koffiemoment. We bieden geen directe antwoorden of tips, maar verzamelen deze vragen en zorgen. Het Vrijwilligerssteunpunt bundelt deze informatie en gaat namens vrijwilligers uit gemeente Berg en Dal het gesprek aan met coördinatoren en andere betrokkenen. Samen willen we de ervaring van vrijwilligers verbeteren: hoe kunnen we het werk prettiger, leuker, en als gewenst, uitdagender maken?
 6. Hoe zorg je ervoor dat mensen met weinig geld mee kunnen doen?  
  Steeds vaker horen we mensen om ons heen zeggen dat ze niet kunnen deelnemen aan activiteiten omdat ze te weinig geld hebben. Maar wat als er een creatieve oplossing is? Het Ruilhus uit Beek deelt met ons hoe zij een slimme manier hebben gevonden waarop elk kind thuis met speelgoed kan spelen, en hoe ouders toch een cadeautje kunnen geven tijdens verjaardagen, Sinterklaas of kerst. Wil jij ook geïnspireerd worden om op een andere manier te kijken naar hoe mensen met weinig geld toch kunnen deelnemen? Dan moet je zeker naar dit koffiemoment komen!
 7. Ontdek het geheim achter succesvolle lokale sponsoring      
  Stichting Kindervakantiewerk Groesbeek blinkt uit in het werven van lokale sponsoring voor hun jaarlijkse activiteitenweek op verschillende manieren. En wat nog indrukwekkender is, ze weten jaar na jaar nieuwe sponsoren aan te trekken! Benieuwd naar het geheim achter een succesvolle lokale sponsorwervingsactie? Kom dan naar dit koffiemoment en ontdek het zelf!
 1. Wat voor betekenis ben jij voor iemand?
  Tijdens deze bijeenkomst zul je ontdekken waar je een glimlach van krijgt in het werk dat je doet. En nog belangrijker, hoe je die glimlach kunt gebruiken om niet alleen jezelf, maar ook je cliënten, collega’s, leden of deelnemers blij te maken. Door deze ervaringen met elkaar te delen, ontstaat er een vermenigvuldigingseffect van werkplezier. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een groot compliment, dat je kunt koesteren in je broek- of rugzak.

Heb je er al zin in gekregen? Geef je dan op vóór vrijdag 31 mei via deze link:

Zomercongres vrijwilligers | Forte Welzijn

Naast een goed gevulde goodiebag voor elke deelnemer, geef ik ook twee exemplaren van het boek van onze inspirerende gastspreker Jaap Bressers weg. Een boek dat je in één dag verslindt! De gelukkige winnaars worden bekendgemaakt tijdens ons zomercongres.

Heb je nog opmerkingen, suggesties of vragen? Aarzel niet om ze te delen door simpelweg een mailtje terug te sturen.

Met vriendelijke groet,
Sanne Verburg
Opbouwwerker en coördinator Vrijwilligerssteunpunt
sanne.verburg@fortewelzijn.nl

Menu