Anne Bours van ZilverFysio zet zich in op preventieve zorg voor de ouder wordende mens

In gesprek met: fysiotherapeut Anne Bours, gespecialiseerd in de ouder wordende mens.

Anne Bours is al meer dan 10 jaar werkzaam als fysiotherapeute en al 5 jaar als geriatrie fysiotherapeute. Dit houdt in dat zij zich gespecialiseerd heeft in de ouder wordende mens. Vanaf 2 januari 2023 heeft Anne haar eigen praktijk geopend: ZilverFysio in Beek-Ubbergen.

Mijn doel is om binnen de gemeente Berg en Dal een gezamenlijk en multidisciplinair netwerk op te zetten rond de (kwetsbare) ouderen. Meer informatie verschaffen over het feit wat vergrijzing nu eigenlijk inhoudt op lichamelijk en fysiek niveau. En hoe we hier eerder op in kunnen spelen. Screening en preventieve aanpak is hierin essentieel en dat kan ik niet alleen. Daarvoor heb ik alle partijen in de regio nodig op het gebied van zorg rondom ouderen.

Ik hoop op mooie samenwerkingen, zodat er meer ouderen bereikt worden en er ingezet kan worden op preventieve zorg. Het belangrijkste is om kracht, balans en functie te behouden om kwaliteit van leven te waarborgen en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Samen staan we sterker!  En hopelijk weer een stap dichterbij het motiveren en stimuleren van 65+ om op een juiste manier te gaan bewegen en leven. Het maakt namelijk niet uit hoe oud u bent, u bent nooit te oud uw kracht op te bouwen. Gezondheid, leefstijl, voeding en training maken hier een groot onderdeel van uit.

U kunt bij mij terecht voor allerlei klachten die kunnen ontstaan als we ouder worden. U kunt hierbij denken aan knie- en heupartrose, revalidatie na een botbreuk, revalidatie na het plaatsen van een prothese, valpreventie, balanstraining en krachttraining. Daarnaast ben ik ook gespecialiseerd in fysiotherapeutische handelingen bij allerlei neurologische aandoeningen zoals een herseninfarct (CVA), MS en dementie.

Tijdens mijn algemene fysiotherapie opleiding heb ik de minor manuele therapie gevolgd. Dus ook met nek, schouder en rugklachten bent u bij mij in goede handen.

Ik werk samen met een judoleraar om u te leren hoe te vallen en op te staan! Een samenwerking met een diëtiste voor de juiste voeding tijdens krachttraining en waar nodig werk ik samen met een ergotherapeut voor hulpmiddelen binnen- en buitenshuis.

Naast fysiotherapie in de praktijk bied ik ook fysiotherapie aan huis.

Neem alvast een kijkje op de website: www.zilverfysio.nl.

Voor aanvullende vragen of voor het maken van een afspraak kunt u bellen of appen naar: 06-25377097. Of mailen naar anne@zilverfysio.nl.

Menu