N.E.C. Parateam zoekt nieuwe deelnemers

[column width=”1/1″ last=”true” title=”N.E.C. Parateam” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

N.E.C. Parateam zoekt nieuwe deelnemers

 

Na het succes van afgelopen jaar, gaat N.E.C. samen met Uniek Sporten, St Maartenskliniek en Stichting Koprol voor het tweede jaar op een rij starten met een ‘Parateam’. Ditmaal niet alleen voor mensen met een amputatie, maar ook voor mensen met een vergelijkbare lichamelijke beperking. Komend jaar staat er weer een gevarieerd aanbod aan sporten op het programma.

 

De afgelopen jaren heeft het sportaanbod voor mensen met een beperking in het Rijk van Nijmegen een boost gekregen. In de praktijk zien we dat sport- en beweegdeelname van specifieke groepen, zoals mensen met een lichamelijke beperking achterblijven, daarom is in 2019 het N.E.C. Parateam gestart. Het seizoen start met een uitgebreide revalidatiemodule bij de St. Maartenskliniek, alvorens de deelnemers onder begeleiding van deskundige trainers van stichting Koprol aan de slag gaan op de velden van N.E.C. In de winter wijkt het team uit naar andere locaties.

 

Joyce Ott-Jansen, psychomotorisch therapeut bij de St. Maartenskliniek zegt: “Het was een succesvol jaar voor het N.E.C. Parateam. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat 87 procent van de deelnemers is verbetert in loopafstand en balans, daarnaast is men ook in de thuis situatie aanzienlijk meer gaan bewegen.” Luc te Riele van N.E.C. Maatschappelijk vult aan: “Daarnaast hebben we aandacht besteed aan het sociale aspect. Het feit dat alle deelnemers aangeven dat ze graag met elkaar blijven sporten, zegt veel over de hechte band die de deelnemers met elkaar hebben opgebouwd.”

 

Voormalig deelneemster Monic over het N.E.C. Parateam: “Het heeft mij, ondanks mijn handicap, heel veel plezier gebracht. Vaak dacht ik over bepaalde sporten: dat gaat mij toch niet lukken. Uiteindelijk kan je toch meer dan je zelf verwacht, dat inzien, daar lag mijn uitdaging.” Ook Johanneke Lens van Stichting Koprol is enthousiast: “Wij als trainers vonden het erg leuk om het Parateam kennis te laten maken met veel verschillende sporten en zo hun te laten ervaren dat er heel veel mogelijk is.”

 

Aanmelden

Heb jij of ken jij iemand met een lichamelijke beperking en wil je volgend jaar mee sporten met het N.E.C. Parateam? Klik hier voor meer informatie.

(https://www.unieksporten.nl/actueel/nieuws/12105/n-e-c–parateam-zoekt-nieuwe-deelnemers)

N.E.C. Parateam zoekt nieuwe deelnemers

[/column]
Menu