SAVE THE DATE: 14 maart aftrapbijeenkomst ‘Samen Voor Sportplezier’

SAVE THE DATE

AFTRAPBIJEENKOMST ‘SAMEN VOOR SPORTPLEZIER’

Op dinsdagavond 14 maart 2023 organiseren Sportstimulering Berg en Dal, De Treffers en de gemeente Berg de aftrapbijeenkomst ‘Samen Voor Sportplezier’. Deze bijeenkomst is voor bestuurders en trainers/begeleiders van sportverenigingen uit de gemeente Berg en Dal. De aftrapbijeenkomst zal worden geopend door wethouder sport, Erik Weijers.

Tijd:       19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Voetbalvereniging De Treffers, Nijerf 1, 6562 KW Groesbeek

‘Samen Voor Sportplezier’

Ouders, sporttrainers/begeleiders en buurtsportcoaches zijn samen nodig om jeugd/jongeren, volwassenen en ouderen met plezier aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden. Bestuurders zijn van belang om te helpen dit te bewerkstelligen.

Tijdens deze avond word je door experts meegenomen in wat er nodig is voor een positief en ontwikkelgericht sportklimaat. Je krijgt praktische tips en handvatten mee om hier binnen jouw vereniging aan te werken en is er voldoende tijd en ruimte om het er met elkaar over te hebben.

Gastspreker Patrick van Veen

We zijn zeer enthousiast dat drs. Patrick van Veen tijdens deze bijeenkomst het plenaire gedeelte gaat verzorgen.

©Jelmer de Haas -AllRights Reserved

Gedragsbioloog | Apen | Sociaal oergedrag | Apenstreken
Bioloog Patrick van Veen stelt het sociaal oergedrag centraal, oftewel de apenstreken die we op de werkvloer vertonen. Rondom verschillende thema ́s gaat hij in op de vraag waarom we bepaald gedrag vertonen of waarom problemen ontstaan. Hij gebruikt hierbij het gedrag van apen als voorbeeld. Zij hebben immers geen last van schaamte, rationele benaderingen, cultuur of verhullende kleding. Zij kunnen ons een perfect kader bieden waarbinnen we onze problemen aan een onderzoek kunnen onderwerpen.

Het programma

19:00 – 19:30 uur Inloop

19:30 – 19:35 uur Opening door wethouder Erik Weijers

19:35 – 20:20 uur Plenaire presentatie gedragsbioloog Patrick van Veen

20:20 – 20:30 uur Korte pauze

20:30 – 21:15 uur Keuze uit een van de deelsessies voor trainers/begeleiders en bestuurders

21.15 – 21.30 uur Afsluiting plenair

21.30 – 22.00 uur borrel

Inschrijven

Wacht niet en geef je nu op voor deze inspirerende bijeenkomst via:

https://www.fortewelzijn.nl/sportplezier/

 

Inspiratiesessie sociale veiligheid door Christel Heeren en Astrid van de Griendt – Centrum Veilige Sport Nederland

In deze inspiratiesessie wisselen aanwezigen van gedachten over het thema sociale veiligheid. Wat houdt dit in en hoe krijgt dit vorm in de sport? Wat blijkt er uit onderzoek? Vanuit Centrum Veilige Sport Nederland worden voorbeelden gegeven van maatregelen die je kunt of moet treffen om je vereniging sociaal veilig te maken. En ze bespreken het High 5! Stappenplan en de gratis VOG-regeling.

□ Inrichten van een goede, veilige en verantwoorde jeugdopleiding door Bart- Jan Lourens – Sportief Groot Worden

In deze deelsessie wordt u door Bart-Jan Lourens namens ‘Sportief Groot Worden’ meegenomen over het inrichten van een goede, veilige en verantwoorde jeugdopleiding.  U krijgt tijdens deze sessie praktische handvatten mee om voor uw eigen club hiermee verder aan de slag te gaan.

Ontwikkeling online basismodule voor jeugdtrainers – HAN Talent Academy

Vanuit de HAN talent Academy wordt u meegenomen en kunt u meepraten over het initiatief om een online basismodule te ontwikkelen voor jeugdtrainers uit Berg en Dal en Nijmegen.

Met deze basismodule krijgen beginnende trainers-coaches handvatten in handen waarmee ze voor de jongste jeugd een training goed kunnen inrichten. De focus ligt daarbij op de opbouw van de training en de manier van trainen.

Brainstormsessie: inzicht krijgen in behoeften die leven bij bestuurders en trainers/begeleiders en de ondersteuning die hierin gewenst is als individu en als club – door de werkgroep ‘vitale sportaanbieders’ : Theo Jochoms, Maike Meilink en Loesan van Teeffelen-Bottema

Voor meer informatie neem contact op met verenigingsondersteuner Loesan van Teeffelen-Bottema via loesan.bottema@fortewelzijn.nl of bel naar: 06-57195618

Wij kijken er naar uit jullie te mogen begroeten op dinsdagavond 14 maart!

Menu