Genieten van de Herfst Wandelweken in Berg en Dal

De herfst vier je natuurlijk in Berg en Dal. Waarom? Omdat je hier eindeloos kunt wandelen. Waar heb jij vandaag zin in? De boerenlandpaden, de wijngaarden, dorpsommetjes, de heuvels, een theatrale wandeling… Kies maar!

In Berg en Dal zijn we trots op ons mooie landschap en dat vieren we met allerlei wandelactiviteiten in de Herfst Wandelweken. Hieronder lees je een paar wandelactiviteiten ter inspiratie. Hou de website www.wandeleninbergendal.nl in de gaten voor het volledige overzicht.

Wandelen langs het Romeinse aquaduct in Berg en Dal

Ten oosten van Nijmegen ligt het dorp Berg en Dal. Het dorp ligt in een wondermooie omgeving met on-Nederlandse hoogteverschillen. De Romeinen hebben gretig gebruik gemaakt van dit landschap: hier boorden ze naar water voor hun legerkampen en bouwden een aquaduct om dat water met grote precisie naar Nijmegen te leiden. Deze waterleiding bestond uit een houten goot. Die goot liep onder andere door drie gegraven dalen en over drie dammen. Van de houten goot is niets teruggevonden, maar de dalen en dammen liggen nog altijd verscholen in het landschap. Dit is een indrukwekkend stukje erfgoed van Romeinse ingenieurskunst. Heel bijzonder dus dat je kunt wandelen langs het grootste Romeinse monument van Nederland met de route Van Bron tot Kraan.

Meerculturenwandelingen; altijd een verrassing!

Iedere maandag en woensdag kun je in Groesbeek aansluiten bij de meerculturenwandeling. Elke wandeling is een verrassing en een belevenis. Mariet Wouters en Jeannie Liebers zijn jouw enthousiaste gidsen en laten je vol trots al wandelend genieten van de herfst in Groesbeek en omgeving.

De wandeling op maandag start om 10 uur, duurt 1 uur is en het wandeltempo is dan rustig aan. Wil je wat langer en steviger wandelen? Dan kun je woensdag aansluiten om 10 uur voor een wandeling van 2 uur. Bij de wandelingen staat elkaar ontmoeten en genieten van wandelen voorop. Startpunt is restaurant Take a Way (Hoflaan 1a) in Groesbeek. Aanmelden is niet nodig.

 

Heerlijk herfstwandelen op de Jansberg in Berg en Dal © foto David Brand

Menu