doelgroep

Wij richten ons met de sportstimulering op alle inwoners van de Gemeente Berg en Dal. Daarbij hebben wij speciale aandacht voor de volgende doelgroepen:

  • Kinderen/jongeren
  • Mensen met een beperking
  • Senioren

“Wie gaat de uitdaging aan?”

Kinderen/jongeren

Wij van Sportstimulering Berg en Dal vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen/jongeren gaan sporten en daarbij plezier hebben. In de ontwikkeling van deze doelgroep is het belangrijk om te sporten. De beweging die ze krijgen kan zorgdragen voor een gezonde(re) leefstijl en ontwikkeling van het lichaam, daarnaast zorgt ‘succeservaring’ ook voor meer zelfvertrouwen in de maatschappij. Deze doelgroep moet vaak nog ontdekken uit welke sport ze het meeste plezier halen. Want plezier staat immers voor een positieve ontwikkeling. Als vereniging kun je hier een bijdrage aan leveren door bijvoorbeeld in combinatie met andere verenigingen/organisaties een clinic of instuif te organiseren.

Mensen met een beperking

Niks geeft meer positieve energie dan een sportles geven aan mensen met een beperking! Fantastisch om deze doelgroep dan zo te zien genieten van een potje voetbal, tikspel of rolstoelhockey. In veel gemeentes zie je bij sportverenigingen nog maar weinig of beperkte mogelijkheden voor deze doelgroep om te sporten, terwijl zij toch sneller ‘tevreden’ zijn met de sportmogelijkheden die er zijn. Hier liggen dus kansen voor verenigingen/organisaties op het gebied van sportstimulering. Wie gaat de uitdaging aan?

“Sport draagt bij aan een gezondere leefstijl”

Senioren

Je bent nooit te oud om te bewegen, en voor een ouder wordend lichaam is dat van levensbelang. En het is nog leuk ook!

In Berg en Dal zijn in ieder kerkdorp beweeggroepen speciaal voor senioren, met professionele begeleiding, die binnen en buiten bewegen en waar je zo bij aan kunt sluiten om eens een proeflesje te nemen.

Wil je weten hoe je als vereniging of organisatie bewegen voor senioren succesvol op kan zetten? Weet je niet welke sport of bewegingsactiviteit voor jou geschikt is? Wij kunnen jullie de informatie geven die jouw organisatie of jij nodig hebt om in beweging te komen

Contact

Liggen hier kansen voor jullie vereniging of organisatie om voor 1 of meerdere doelgroepen een bijdrage te leveren op het gebied van Sportstimulering in de gemeente Berg en Dal? Neem dan contact met ons op!

info@sportstimuleringbergendal.nl