Corona update rondom sport- en beweegactiviteiten

Beste sportverenigingen en sportaanbieders

Op 13 oktober heeft het kabinet heeft ter bestrijding van het coronavirus een ‘gedeeltelijke lockdown’ aangekondigd om de sociale contacten en de reisbeperkingen te beperken. Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Topsporters mogen blijven sporten op aangewezen topsportlocaties.

De nieuwe maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur en in de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er daarna nodig is. De per 14 oktober ingestelde nieuwe maatregelen zijn hier te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Per 29 september had het kabinet al besloten dat er geen publiek meer welkom is bij sportwedstrijden van zowel profs als amateurs en sloot het de sportkantines.

Het blijft bij de sportbeoefening belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Klik op de onderstaande link van NOC*NSF voor de antwoorden op de veel gestelde vragen over coronavirus en sport:

https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

 
 

 

Sportstimulering Berg en Dal

Heeft u een leuk idee en heeft u daar ondersteuning bij nodig? Neem dan contact op het Sportstimulering Berg en Dal. Wij kunnen u ondersteunen, adviseren en denken graag met u mee in de voorbereiding en/of de uitvoering van uw plan. Ook beschikt Sportstimulering Berg en Dal over een groot netwerk dat interessant kan zijn om uw plan te realiseren.

Heeft u verder nog vragen over bovenstaande, schroom dan niet om contact met het sportteam op te nemen. Wij denken graag met jullie mee.

Houdt ook de website van Forte Welzijn in de gaten voor het allerlaatste nieuws rondom het coronavirus:

https://www.fortewelzijn.nl/actueel/forte-welzijn-en-het-coronavirus/

Namens het sportteam van Sportstimulering Berg en Dal wensen wij jullie een goede gezondheid toe!

 

Logo_footer
- Copyright © Sportstimulering Berg en Dal 2015

Volg ons:

Tijdens activiteiten kunnen er foto's van deelnemers en/of bezoekers gemaakt worden. Deze kunnen gepubliceerd worden op de website, Facebook en/of in onze nieuwsbrief, tenzij bezoekers en/of deelnemers daartegen uitdrukkelijk en gemotiveerd bezwaar aantekenen.