Corona update rondom sport- en beweegactiviteiten

Beste sportverenigingen en sportaanbieders
 
Vanaf 1 juli is er meer mogelijk op het gebied van sport. Wij zijn dan ook blij dat de versoepelingen doorgaan. Het gaat om de volgende versoepelingen:
·         wedstrijden zijn weer toegestaan;·         alle leeftijdsgroepen mogen normaal spelcontact hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden;

 

·         voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Toernooien, wedstrijden en evenementen

Vanaf 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Toeschouwers moeten hierbij 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
Buiten mogen maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn en binnen maximaal 100 personen.

Daarnaast blijven de hygiëneregels van het RIVM van kracht:

·         Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

·         Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).

·         Was vaak je handen.

·         Vermijd drukte.

Openen van accommodaties

Vanaf 1 juli 2020 mogen ook enkele binnensportaccommodaties weer open. Voor meer informatie over deze accommodaties, neem dan contact op met de gemeente Berg en Dal.

Sjors Sportief

U kunt uw vereniging op een makkelijke manier onder de aandacht brengen van alle basisschoolleerlingen via het jaarlijkse boekje van Sjors Sportief. Sjors Sportief geeft alle basisschoolleerlingen in de gemeente Berg en Dal de kans om op laagdrempelige wijze kennis te maken verschillende takken van sport- en beweegactiviteiten.

Door dit platform kunnen de sport- en beweegaanbieders hun kennismakingsactiviteiten onder de aandacht brengen bij de basisschoolleerlingen.

LET OP: donderdag 9 juli is de laatste dag om uw activiteiten aan te melden voor het Sjors boekje voor het nieuwe schooljaar.

 

Sportstimulering Berg en Dal

Heeft u een leuk idee en heeft u daar ondersteuning bij nodig? Neem dan contact op het Sportstimulering Berg en Dal. Wij kunnen u ondersteunen, adviseren en denken graag met u mee in de voorbereiding en/of de uitvoering van uw plan. Ook beschikt Sportstimulering Berg en Dal over een groot netwerk dat interessant kan zijn om uw plan te realiseren.

Heeft u verder nog vragen over bovenstaande, schroom dan niet om contact met het sportteam op te nemen. Wij denken graag met jullie mee.

Houdt ook de website van Forte Welzijn in de gaten voor het allerlaatste nieuws rondom het coronavirus:

https://www.fortewelzijn.nl/actueel/forte-welzijn-en-het-coronavirus/

Namens het sportteam van Sportstimulering Berg en Dal wensen wij jullie een goede gezondheid toe!

 

Logo_footer
- Copyright © Sportstimulering Berg en Dal 2015

Volg ons:

Tijdens activiteiten kunnen er foto's van deelnemers en/of bezoekers gemaakt worden. Deze kunnen gepubliceerd worden op de website, Facebook en/of in onze nieuwsbrief, tenzij bezoekers en/of deelnemers daartegen uitdrukkelijk en gemotiveerd bezwaar aantekenen.